ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російську ведучу, яка сприяла поширенню фейку про “розіп'ятого хлопчика” в Слов'янську, призначили послинею в Маврикії

Ірада Зейналова / Фото – НТВ

Російський правитель Володимир Путін призначив послинею в Республіці Маврикій ведучу НТВ Іраду Зейналову, повідомив російський пропагандистський ресурс РИА Новости. 

Нагадаємо, Зейналова одна з тих, хто не побачив злочину в поширенні її редакцією фейку про “розіп'ятого хлопчика” в Слов’янську у 2014 році.

21 грудня того ж року Ірада Зейналова, яка тоді працювала на Першому російському каналі, в ефірі передачі “Время” заявила:

“У журналістів не було і немає доказів цієї трагедії, але це реальна розповідь реальної жінки, яка втекла з пекла в Слов'янську. Те, про що вона говорила, стало частиною нескінченного ланцюга свідчень”.

Нагадаємо, влітку 2014 року Перший російський канал показав сюжет, героїня якого назвалася Галиною Пишняк зі Слов'янська. Жінка сказала, що українські військові стратили хлопчика в трусиках на очах у його матері та жителів міста. Створила цей сюжет керівниця Південноросійського бюро Першого каналу Юлія Чумакова. Вона відмовилася коментувати свою роботу медійникам, які проводили розслідування створення цього сюжету.

Маврикій це невеликий острів в Індійському океані. Його можна об'їхати за день на автомобілі. Він займає площу близько 2040 квадратних кілометрів. Маврикій менший за Київ майже вдвічі. На острові є білі піщані пляжі, блакитні лагуни.

Liked the article?
Help us be even more cool!