ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російського журналіста пустили в Україну лише після листа нардепа до прикордонників

03.07.2018, 11:07
Фото - Фейсбук Олексія Коростельова

Журналісту російського телеканалу “Дождь” Олексію Коростельову, якого 2 липня утримували майже 10 годин в аеропорту “Бориспіль”, дозволили в'їжджати в Україну після того, як народний депутат Мустафа Найєм написав звернення до голови прикордонного пункту аеропорту, повідомляє “Дождь”.

“Я гарантую його мету перебування в Києві з 2 по 6 липня 2018 року і забезпечую його виїзд із країни після закінчення курсу журналістських розслідувань OPEN Media Hub”, - написав Найєм.

Коростельов приїхав до Києва на тренінг з журналістських розслідувань, який організовує консорціум OPEN Media Hub. Працівники Держприкордонслужби не пустили Коростельова, видавши рішення про відмову у в'їзді. Крім того, журналісту придбали квиток до Кишинева.

Після очікування протягом майже 10 годин Коростельова все ж пустили до України, при цьому, за його словами, ніяк не обґрунтувавши це.

Рішення про відмову у в'їзді в нього просто забрали, додав Коростельов.

На запитання Громадського, з чим журналіст пов'язує заборону на в'їзд, Коростельов сказав:

“Чесно, пов'язувати з чим завгодно можна, навіть з перемогою збірної Росії вчорашньою - Фейсбук он як кипить. Я ніяк перед Україною особисто не завинив, але не сказати, що й останні події з (російським журналістом, смерть якого інсценувала СБУ, - ред.) Бабченком і цими розстрільними списками могли якось вплинути на рішення прикордонників, я теж не можу”.

Також Коростельов розповів, що його не пустили до України через те, що у нього не було необхідної суми на проживання та через відсутність запрошення з України. Однак він заперечує це.

Коростельов стверджує, що їхав на стажування і всі документи, включаючи зворотний квиток і бронь у готелі, мав при собі.

Як повідомив журналіст у Facebook, раніше він бував у Києві двічі і проходив контроль на кордоні без проблем.

Світлина від Alexey Korostelyov.

Фото - Фейсбук Олексія Коростельова

Liked the article?
Help us be even more cool!