ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російського коміка Максима Галкіна внесли до списку осіб, що загрожують нацбезпеці

04.11.2021, 14:46
Фото - viva.ua
Фото - viva.ua

Російський комік Максим Галкін потрапив до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Про це повідомляє Liga.net з посиланням на сайт Міністерства. культури та інформаційної політики України

Галкін був включений до списку 3 листопада. Мінкульт може додавати до нього людей за поданням Служби безпеки України, Ради нацбезпеки та оборони або Нацради з теле- та радіомовлення.

В Україні заборонено показувати фільми, якщо у ньому брав участь хтось із чорного списку Мінкульту.

Видання звернулося до СБУ з проханням пояснити, за що конкретно під санкції потрапив Галкін.

У 2014 році пропагандистське видання РФ Комсомольська правда повідомляло, що Галкін виступив у тимчасово окупованому Криму з підсанкційним співаком Григорієм Лепсом.

У 2019 році Галкін на одному з концертів критикував президента РФ Володимира Путіна, говорив, що він “у думках Марс завойовує”, а з проблемами росіян йому "нудно". Також Галкін обурювався, що у РФ говорять "все про Україну та Україну".

Восени 2020 року Галкін намагався пародувати президента Володимира Зеленського і висміював його ініціативу про п'ять питань, які громадянам ставили на місцевих виборах. В образі Зеленського він, зокрема, пропонував запитати у виборців, "чи потрібно скоротити населення України до 300 депутатів".

Як повідомляв ІМІ, 3 листопада Міністерство культури та інформаційної політики України за поданням Служби безпеки України внесло ще 32 російських акторів до переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці,

Liked the article?
Help us be even more cool!