ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російській ведучій Тіні Канделакі заборонили в'їзд до Казахстану

У разі якщо російська телеведуча Тіна Канделакі приїде до Казахстану, її не пустять до країни.

Про це повідомив офіційний представник міністерства закордонних справ Казахстану Айбек Смадіяров, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи пустять Канделакі до Казахстану після звинувачень цієї країни з її боку в дискримінації російської мови, передає Радіо Свобода.

"Держава такого ніколи не прощає. Вона не приїде до Казахстану, а якщо й приїде, то не заїде", – заявив представник МЗС.

У МЗС також прокоментували висловлювання російської журналістки Тіни Канделакі, яка заявила, що російську мову витісняють у Казахстані.

"Якщо ми звертатимемо увагу на кожного з них, у нас не вистачить часу. Найприкріше – це сусідська країна, наші друзі, не знають про нашу країну. Тому що інформація про нас у них неправильна. Ніж вступати в конфлікт у соціальних мережах, продовжмо роботу", – сказав Смадіяров.

Минулого тижня мінтранс Казахстану перейменував кілька залізничних станцій і замінив російські назви на казахські.

"Як показує досвід Прибалтики, це дуже небезпечна тенденція. Тут теж усе починалося з малого, а потім перетворилося на справжній сніжний ком: закривали російські школи, прибирали радянські пам'ятники, забороняли російську мову і, нарешті, вигнали пенсіонерів на мороз", – написала Канделакі.

Вона стверджує, що "в Казахстані повільно, але продовжують витісняти російську мову на державному рівні".

Як зазначає медіа, у казахстанському сегменті соцмереж пішли дописи у відповідь на адресу Канделакі, в яких пояснювали помилковість суджень телеведучої. Зокрема, йшлося про те, що Казахстан – незалежна держава й казахстанці самі вирішують, як називати свої залізничні станції, а також про те, що республіка поступово повертає свою рідну мову, втрачену за роки радянської влади.

Liked the article?
Help us be even more cool!