ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські ЗМІ спотворюють факти про обстріл дитсадка на Луганщині – Міноборони

18.02.2022, 10:42
Фото – ООС
Фото – ООС

Російські ЗМІ спотворюють факти про обстріл збройними формуваннями РФ дитсадка в Станиці Луганській 17 лютого.

Про це повідомило Міністерство оборони України.

Як зазначає міністерство, російські “Новости на Первом Канале” озвучили відео з обстрілом дитсадка від пресслужби операції Об’єднаних сил так, що це нібито українські військові обстріляли один з населених пунктів на території ОРЛО.

“Комсомольська правда” використала стоп-кадри з відео, щоб проілюструвати заголовок “Украина инсценировала обстрел детского сада в Донбассе”. 

“Кремлівські пропагандисти під кінець дня почали плутатись “у показах”: буцімто “українські військові” один і той самий цивільний об’єкт і обстріляли, і інсценували цей обстріл”, – зазначає Міноборони.

Міністерство вважає, що РФ продемонструвала “цинізм найвищого рівня” – не лише приховала власний злочин, а звинуватила постраждалу сторону.

Крім того, Міноборони спільно з Міністерством внутрішніх справ організували 17 лютого поїздку на місце подій у район ООС більш ніж двох десятків західних ЗМІ для висвітлення об’єктивної і правдивої інформації про події в Станиці Луганській та інших місцях, що зазнали обстрілів російських окупаційних військ.

Нагадаємо, 17 лютого збройні російські формування обстріляли дитсадок у Станиці Луганській, що на Луганщині. За даними пресслужби ООС, 32 снаряди противник випустив з важкого артилерійського озброєння калібру 122 мм. Пошкоджено споруду дитячого садочка, де в цей час перебували діти та вихователі. Внаслідок обстрілу троє працівників закладу отримали контузії.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом обстрілу цивільних об'єктів на Луганщині.

Liked the article?
Help us be even more cool!