ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські журналісти подають позови до ФСБ у справі Telegram

26.10.2017, 10:55

Російські журналісти Олег Кашин і Олександр Плющев подають позови до Федеральної служби безпеки Росії, протестуючи проти вимоги надати ключі шифрування до листування в месенджері Telegram. Про це вони написали в своїх телеграм-каналах, повідомляє Радіо Свобода.

Журналісти вважають, що ця вимога ФСБ порушує їхнє право на конфіденційне спілкування з джерелами інформації. Їхні інтереси представляє міжнародна правозахисна група “Агора”.

Нагадаємо, 16 жовтня суд у столиці Росії Москві оштрафував Telegram на 800 тисяч рублів (це близько 370 тисяч гривень) за відмову від передачі ФСБ інформації, яка дозволяє декодувати листування користувачів. Якщо рішення суду вступить в силу, Роскомнагляд отримає право заблокувати Telegram у Росії.

Засновник месенджера Павло Дуров має намір оскаржити постанову про штраф. Він стверджує, що вимога ФСБ суперечить Конституції Росії, згідно з якою кожен громадянин має право на таємницю листування.

Обов’язок надавати ФСБ інформацію для розшифровки повідомлень запровадили минулого року після ухвалення в Росії так званого “антитерористичного пакету законів”.

Liked the article?
Help us be even more cool!