ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські військові знищили у Бахмуті офіс Вільного радіо

03.08.2022, 11:41
Фото – Вільне радіо
Фото – Вільне радіо

Російські війська вранці 3 серпня обстріляла Бахмут Донецької області. Під прицілом опинився офіс Вільного радіо, який знищений вщент. Про це повідомляється на сайті медіа.

Будівлю, в якій розміщувався офіс Вільного радіо обстріляли вранці 3 серпня. 

“Удар був настільки потужний, що в офісі площею близько сотні кв. м та приміщеннях поруч більше немає стін. А тонни бетону і цегли розкидало на десятки метрів”, – пише видання.

Постраждалих унаслідок обстрілу приміщень немає.

Вільне радіо вважає, що російські війська, ймовірно, свідомо цілили по цивільному об’єкту. Сепаратистські пабліки в Telegram пишуть про те, що в цій будівлі був офіс радіо, кафе, СТО та відділення пошти.

У коментарі представниці ІМІ виконавча директорка Вільного радіо Анастасія Шибіко зазначила, що всю необхідну техніку, потрібну безпосередньо для роботи, команда змогла вивезти ще на початку повномасштабного вторгнення. 

З посиланням на власницю будівлі вона зазначила, що на момент удару, людей всередині приміщення не було, постраждалих немає.

“У Телеграм-каналах з літерою “Z” люди писали, що вони передавали координати і ми припускаємо, що може бути і так, тому що періодично, коли обговорюються якісь об'єкти, у них за кілька днів прилітає. Там писали, що начебто у будівлі були якісь айдарівці і військові, яких усіх знищили. Тому, ми припускаємо, що це була така цілеспрямована акція. Тим більше, не пошкодували для цього авіаудару”, - розповіла Анастасія Шибіко.

За її словами, на першому поверсі будівлі залишалось працювати єдине у місті СТО, куди звертались і військві, і інші жителі. Також там було відділення “Нової пошти”. Місцеві колаборанти поширювали чутки, що з цього відділення українські військові нібито відправляли награбоване. Натомість, зауважила виконавча директорка “Вільного радіо”, це відділення не працює кілька місяців.

Останнім часом редакція знову почала отримувати погрози від невідомих.

“Писали “Ми вас знайдемо!” Тож, ми прибрали адресу офісу з нашого сайту, але вона залишилась на різних інших сайтах. Я не знаю, чи пов’язані погрози з обстрілами, але останнім часом ці боти чи не боти пожвавились”, - розповіла Анастасія.

Вона додала, що це було єдине приміщення у Бахмуті, яке їм підходило: “Під нас там розділили офіс на дві частини, змінили систему опалювання. У нас були дуже хороші стосунки з орендодавцем. З березня ми не платили оренду. Власники поставились із розумінням і не виставляли рахунків”.

Liked the article?
Help us be even more cool!