ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські вчені, митці та правозахисники виступили із заявою проти війни з Україною

31.01.2022, 10:00
Фото – pexels.com
Фото – pexels.com

Російські вчені, письменники, журналісти, правозахисники, митці звернулися до керівництва своєї країни із заявою проти війни з Україною.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Заяву прихильників миру проти Партії Війни в ​​російському керівництві.

“Наша позиція гранично проста: Росії не потрібна війна з Україною та Заходом. Нам ніхто не загрожує, ніхто не нападає. Політика, заснована на просуванні ідеї такої війни, аморальна, безвідповідальна та злочинна і не може вестися від імені народів Росії. Така війна не може мати ні легітимних, ні моральних цілей. Дипломатія країни не може займати жодної іншої позиції, крім категоричного неприйняття такої війни”, – йдеться в заяві.

У документі наголошується, що “війна не лише не відповідає інтересам Росії, а й становить загрозу саме її існуванню”.

“Божевільні дії політичного керівництва країни, які штовхають нас до цієї межі, неминуче ведуть до формування в Росії масового антивоєнного руху. Кожен з нас природним чином стає його частиною”, – наголошують автори заяви під назвою “Аби не було війни”.

Називаючи себе “відповідальними громадянами Росії та патріотами своєї країни”, вони звертаються до політичного керівництва РФ, кидають “відкритий та публічний виклик Партії Війни, яка сформувалася всередині влади” й “вважає злочином навіть саме використання військової загрози та кримінального стилю в зовнішньополітичній риториці”.

“Ми зробимо все можливе, щоб запобігти, а якщо це буде потрібно, то й зупинити війну”, – йдеться наприкінці заяви.

Її, зокрема, підписали актриса Лія Ахеджакова, режисери Гаррі Бардін, Володимир Мірзоєв, письменник Віктор Шендерович, поетка Вероніка Доліна, музикант Андрій Макаревич, історики Андрій Зубов, Борис Соколов, правозахисники Лев Пономарьов, Зоя Свєтова, Світлана Ганнушкіна, політики Григорій Явлинський, Лев Шлосберг та інші. Ознайомитися з нинішнім станом списку можна тут.

Як нагадує Укрінформ, Росія продовжує стягувати військові підрозділи на тимчасово окуповані території України та навколо кордонів. Ці військові приготування Кремль намагається використовувати для прямого шантажу США та НАТО, яким висуває ультиматум з вимогою гарантувати нерозповсюдження НАТО на схід та відмову країн Альянсу від своєї політики безпеки. У разі відмови Заходу врахувати такі російські “пропозиції”, кремлівська влада публічно загрожує застосувати заходи “військового та військово-технічного характеру”.

Liked the article?
Help us be even more cool!