ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські телекомунікаційні компанії шпигували за інтернет-користувачами в Криму – СБУ

24.04.2020, 10:16
Фото – freepik.com
Фото – freepik.com

Слідчі СБУ викрили холдинг російських телекомунікаційних компаній на негласному отриманні інформації користувачів інтернету в Криму, а також блокуванні українських інтернет-ресурсів на території тимчасово окупованого півострова.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

Як встановила СБУ, менеджмент російського товариства, що входить до великого телекомхолдингу з Росії, під'єднав у Криму власну телекомунікаційну мережу до апаратно-програмних комплексів, які діють в інтересах ФСБ. 

"Ці програмні комплекси здійснюють негласне отримання інформації з телекомунікаційних мереж через несанкціоноване отримання даних користувачів мережі інтернет, а також блокування українських інтернет-сайтів на території АР Крим", – йдеться в повідомленні. 

Як зазначає СБУ, президенту і кінцевому бенефіціарному власнику російського холдингу та юристу групи телекомкомпаній повідомлено про підозру.

Водночас повідомляється, що президент холдингу наразі переховується від слідства в США. Громадянину Росії, який був поплічником, оголошено про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 111 ККУ, тобто в діянні, умисно вчиненому за попередньою змовою групою осіб, на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності, державній, економічній чи інформаційній безпеці України: наданні іноземній державі, іноземній організації або їхнім представникам допомоги в проведенні підривної діяльності. 

Процесуальне керівництво в межах досудового розслідування за ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 110 КК України, а також за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110-2, ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України здійснює Офіс Генерального прокурора України.

Як додали в СБУ, група російського холдингу належить до 15 юридичних осіб, які очолюються єдиним керівництвом. Зазначена холдингова компанія надавала телекомунікаційні послуги українським державним установам та товариствам.

Liked the article?
Help us be even more cool!