ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські телеканали через британські ліцензії поширюють пропаганду - The Telegraph

26.03.2018, 11:57

Телевізійні канали, що належать Росії, могли використовувати Великобританію як центр для поширення пропагандистських ідей та “теорій змови” про недавнє отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля в Солсбері. Про це 25 березня написало видання The Daily Telegraph, повідомляє DW.

Згідно з даними видання, два канали, що володіють ліцензією британського наглядового відомства Ofcom і зареєстровані в Лондоні - Ren TV та НТВ, передавали подібні програми з Росії в країни колишнього СРСР, зокрема в Латвії.

Передачі викликають “серйозну стурбованість” у союзників Великобританії в країнах, що є сусідами з РФ, оскільки є “кампаніями з сильної дезінформації”.

Було виявлено, що канал порушив правила Ofcom вісім разів за останні шість років, але продовжує працювати, а його британська ліцензія не відкликана. Серед інших порушень - заклик до глядачів підписати петицію, що ініціює референдум щодо зміни конституції Латвії, а також помилкове твердження про те, що ініціатива була схвалена латвійським виборчкомом.

Посол Латвії в Великобританії Байба Браже сказала, що відомству Ofcom необхідно “робити більше” для вирішення цих завдань, а також закликала до змін в правилах ЄС, які могли б дозволити втручатися в конфліктні ситуації місцевим регуляторам.

Правила Євросоюзу дозволяють мовникам транслювати свої передачі на території всіх країн-членів, навіть якщо телеканали зареєстровані тільки в одній державі. Регулятор в “країні походження”, в цьому випадку у Великобританії, несе виключну відповідальність за контроль за кожною зареєстрованою мовною компанією, незалежно від того, де передаються програми. На думку Браже, Russia Today транслював “чисту пропаганду”.

Liked the article?
Help us be even more cool!