ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські пранкери використали deepfake і від імені Шмигаля намагалися поговорити з Байрактаром

10.10.2022, 09:00
Фото – скриншот з відео ГУР
Фото – скриншот з відео ГУР

Головне управління розвідки Міністерства оборони України зірвало провокацію російських пранкерів проти генерального директора компанії Baykar Defence Халюка Байрактара. Про це повідомляється на сайті ГУР МО.

За даними ГУР, російські спецслужби за допомогою технології deepfake створили відеозображення прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та від його імені спілкувалися з Байрактаром.

“Щоправда, замість очікуваної розмови з паном Халюком, росіянам “пощастило” поспілкуватися з не менш фейковим “секретарем компанії Baykar”. Відтак і відповідати на питання: “А що ж сталося сьогодні з кримським мостом?” – йдеться в повідомленні.

ГУР відзначила низький рівень підготовки російських оперативників, які кількаразово викрили себе під час розмови. Зокрема, через незнання правильної вимови вислову “бабине літо”, яке вони вимовляли як “бабьє лєто”.

“Метою цієї акції була спроба дискредитації співробітництва між Україною та Туреччиною. У кінці розмови російським оперативникам було повідомлено, що їх викрито і вони будуть притягнуті до відповідальності”, – зазначило ГУР.

Нагадаємо, раніше турецька компанія Baykar неодноразово передавала Україні безкоштовно БПЛА, кошти на які збирали в Польщі, Литві, а також телеведучий і волонтер Сергій Притула.

Турецька компанія Baykar побудує в Україні завод із виробництва безпілотників Bayraktar.

Раніше Халюк Байрактар заявив, що його компанія ніколи не продасть Росії безпілотники Bayraktar TB2 або технології з їхнього виробництва.

Liked the article?
Help us be even more cool!