ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські окупанти вбили працівницю партнерської організації USAID Валерію Максецьку

10.03.2022, 15:30

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Павер повідомила, що російські окупанти вбили працівницю партнерської організації Валерію Максецьку, її маму та водія під час евакуації з Києва.

"З надзвичайним сумом повідомляю про смерть Валерії "Лери" Максецької – гордої українки, любої партнерки-виконавиці USAID і блискучої, співчутливої лідерки зі створення соціальної згуртованості та боротьби з дезінформацією. Вона була вбита російськими військовими якраз напередодні свого 32-річчя", – йдеться в повідомленні.

Як розповіла Саманта Павер, Валерія народилася та виросла в Донецьку. У 2014 році працювала над наданням гуманітарної допомоги, пережила обстріли міста і переїхала до Києва, почала працювати з USAID. В організації її полюбили як "відважну жінку з добрим серцем".

"Лера, кваліфікований медик, могла покинути Київ, коли почалося вторгнення, але залишилася допомагати іншим. Лише коли в мами Ірини закінчилися ліки, вона евакуювалася. Коли Лера, Ірина та їхній водій Ярослав чекали в машині, поки проїде російський конвой, їх обстріляв танк, убивши всіх трьох", – розповіли в USAID.

Liked the article?
Help us be even more cool!