ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські лікарі оцінили стан здоров'я Сенцова як стабільний - Денисова

28.09.2018, 12:30
Фото - Фейсбук Людмили Денісової

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денисова повідомила, що, за інформацією голови ради при президенті РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова, здоров'я українського політв'язня Олега Сенцова консиліум лікарів оцінив як стабільний. Про це Денисова повідомила 28 вересня на своїй сторінці у Фейсбук, посилаючись на лист М. Федотова, інформує Інтерфакс-Україна.

“За його інформацією, 12 вересня був проведений консиліум лікарів Лабитнангської міської лікарні. Стан здоров'я Олега визначено ними як стабільний. До 3 жовтня заплановане проведення чергового консиліуму лікарів, щоб у подальшому оцінити стан здоров'я Олега і тактику його подальшого ведення”, - написала Денисова.

За її словами, зараз Сенцов перебуває під диспансерним наглядом через захворювання опорно-рухового апарату. “Ще з 8 червня йому продовжують давати харчову суміш і проводити щоденну інфузійну терапію”, - написала вона.

Водночас Денисова висловила сумнів у достовірності наданої їй інформації і якості проведення медичного огляду.

“Крім цієї інформації, на жаль, з РФ жодного підтверджуючого медичного документа мені не надано. Хоча я наполягаю на цьому вже давно. Офіційного висновку консиліуму лікарів немає”, - зазначила український омбудсмен.

“Сподіваюся, що найближчим часом РФ все ж надішле офіційні медичні документи про справжній стан здоров'я Олега”, - додала вона.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня засуджений у Росії український режисер, кримчанин Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити 64 українських політв’язнів. Сенцов має намір продовжувати голодування до своєї смерті або до звільнення 64 політв’язнів.

7 вересня адвокат режисера Дмитро Дінзе відвідав Олега Сенцова і повідомив, що українцю важко вставати з ліжка і його здоров’ю завдано незворотної шкоди.

10 вересня сестра Сенцова Наталія Каплан повідомила, що Олег написав заповіт на свою творчість у разі смерті.

Liked the article?
Help us be even more cool!