ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери після нападу ХАМАС атакують ізраїльські урядові та медіасайти – Bloomberg

Фото – gazetadita.al
Фото – gazetadita.al

Хакерські групи, зокрема й з Росії, проводять кібератаки на урядові та сайти ЗМІ Ізраїлю. Про це повідомляє Суспільне з посиланням на Bloomberg.

Так, російська хакерська група Killnet оголосила 8 жовтня, що націлиться на всі урядові системи Ізраїлю за допомогою розподілених DDoS-атак. Група звинуватила Ізраїль у кровопролитті та в підтримці України й НАТО. Тоді ж Killnet стверджувала, що 8 жовтня на деякий час вийшов з ладу вебсайт ізраїльського уряду та сайт агентства безпеки Shin Bet. Твердження групи не вдалося відразу підтвердити. За даними моніторингу, у неділю обидві платформи не працювали.

Тим часом Anonymous Sudan – хакерська група, яку експерти з кібербезпеки підозрюють як російську підставну групу, – оголосила про підтримку “палестинського опору” та взяла на себе відповідальність за атаки на сайт Jerusalem Post. Кібератака на короткий час вивела з ладу сайт медіа вранці 9 жовтня.

“Очевидно, що інші російські хактивісти також обирають сторону та активно підтримують ХАМАС у їхній війні проти Ізраїлю. Це посилає повідомлення про те, що Росія на боці ХАМАС і проти Ізраїлю”, – сказав експерт із розвідки кіберзагроз Маттіас Велен.

Десятки інших угруповань хактивістів стверджували, що вони зламували ізраїльську інфраструктуру, націлюючись на вебсайти, пов’язані з електростанціями та системами оповіщення про ракети. Багато атак не вдалося перевірити незалежно.

Фірма з кібербезпеки Group IB заявила, що хакерська група під назвою AnonGhost зламала мобільний застосунок, який використовується для попередження ізраїльтян про запуск ракети. Хакери скористалися вразливістю в застосунку, щоб вставити підроблені сповіщення з такими фразами, як “смерть Ізраїлю” та “ядерна бомба йде”, поряд зі свастикою. У заяві, опублікованій у Telegram, AnonGhost заявив, що “ніколи не мовчатиме” проти Ізраїлю.

Керівник штабу ізраїльської фірми з кібербезпеки Гіл Мессінг повідомив, що кібератаки не мали серйозних наслідків.

“Останні кілька днів не були дуже помітними з точки зору кібернетики. Деякі групи вчиняли DDoS-атаки на вебсайти новин і урядові сайти, але це не тривало довго. Тож загалом поки що цей фронт незначний. Це, звичайно, може змінитися”, – сказав Мессінг.

Нагадаємо, 7 жовтня Ізраїль зазнав масованих ракетних ударів з боку сектору Газа. Терористи ХАМАС зайшли на територію країни, є повідомлення про захоплення заручників. Ізраїльська армія завдає авіаударів у відповідь по сектору Газа. Країна оголосила стан війни.

Liked the article?
Help us be even more cool!