ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російські хакери готують масштабну кібератаку на Україну – Кіберполіція

27.06.2018, 15:54

Кіберполіція очікує найближчим часом, зокрема до Дня Конституції 28 червня та Дня незалежності 24 серпня, масштабних кібератак з боку Росії. Про це в інтерв’ю Reuters сказав глава Кіберполіції України Сергій Демедюк, повідомляє “Детектор медіа”.

За його словами, хакери впроваджують шкідливе програмне забезпечення у мережі компаній, у тому числі – банки та фірми з енергетичної інфраструктури. Передбачається, що вони готуються активувати шкідливе програмне забезпечення однією масованою атакою.

Також Демидюк зазначив, що українська поліція співпрацює з іноземними органами влади для виявлення хакерів.

Хакери намагалися уникнути викриття, розбивши шкідливе програмне забезпечення на окремі файли, які потрапляють до цільових мереж, перш ніж їх планувалося активувати, зазначив він.

Також він наголосив, що з початку року українська поліція виявила віруси в фішингових електронних листах, які надходять з доменів державних установ, чиї системи були зламані, та фальшиві веб-сторінки, що імітують сайти справжніх державних органів.

Масштаб кібератаки може бути подібним до так званого вірусу Petya, прогнозують у кіберполіції.

Reuters також повідомляє, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, коментуючи це твердження, спростував його.

Нагадаємо, рівно рік тому, 27 червня 2017 року, в Україні сталася масштабна кібератака вірусом Petya.A. За фактом кібератаки на українські державні установи та компанії відкрито справу за статтею "втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж". Зокрема, у Національній поліції України відкрито 909 проваджень за фактами кібератак, відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Liked the article?
Help us be even more cool!