ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російське онлайн-видання "Грани.ру" призупинило роботу

Фото – Грани.ру
Фото – Грани.ру

Редакція російського інтернет-видання “Грани.ру” заявила про припинення роботи. Про це медіа повідомило 1 вересня у зверненні, яке завершується словами: “З вірою в перемогу України”.

“Ми вирішили призупинити випуск “Граней”. “Старе опозиційне онлайн-медіа”, “першопрохідці боротьби з блокуваннями”, “зразкова демшиза”, “розлючені русофоби” – від жодного з цих почесних звань ми не відмовляємося. Але їх неможливо переплавити на снаряди. 

Не чіплятися за старий бренд, а переосмислити власну 23-річну історію та поставити собі просте запитання: чим твій проєкт корисний для перемоги? Ось найменше, що доступне російськомовному мовнику, навіть якщо він начебто може похвалитися послідовною редакційною політикою та стійкою аудиторією”, – зазначила редакція.

Видання нагадало, що навесні 2014 року стало першим зареєстрованим російським ЗМІ, заблокованим за “законом Лугового” “через правду про російську агресію проти України”. 

“Де ми були вісім років? Ми боролися проти “бутербродності”, проти нормалізації агресії. То була боротьба за терміни, за словник опису реальності. “Сепаратисти”, “громадянська війна на Донбасі”, “приєднання Криму” – сьогодні всі ми знаємо ціну смертоносної редакторської несумлінності”, – йдеться в повідомленні.

“Грані”, звичайно, не входять до екосистеми російських ЗМІ у вигнанні. Але, на жаль, ми теж родом звідти, з олігархічної Москви 90-х та 2000-х, з розбещеного легкими грошима, інфільтрованого чекістами московського медіагадючника, смердючого світу віскарика та обіймашок з упирями. Ми тисячами ниток пов'язані з цим токсичним середовищем, і цього біографічного факту не скасують жодні колонки Новодворської. Сьогодні, коли бенефіціари російської машини війни безсоромно видають себе за її жертв, чи може скільки завгодно дисидентський російський проєкт намацати не те що moral high ground, а просто ґрунт під ногами?” – зазначає видання.

Редакція зауважує, що перезапуск “Граней” можливий тільки з новою командою та новою програмою і “цей проєкт має бути присвячений розпаду імперії, деколонізації, визвольній боротьбі народів Росії”. 

Нагадаємо, онлайн-медіа “Грани.ру” було засноване 2000 року, позиціює себе як ліберальне та критичне до російського уряду політичне видання.

У 2014 році Роскомнагляд заблокував доступ до сайту “Грані.ру” на території Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!