ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська служба ВВС та німецька служба новин Tagesschau позначили Крим як територію РФ

25.01.2021, 10:26
Фото – TV Rain
Фото – TV Rain

Редакція новинної програми Tagesschau німецького телеканалу ARD 22 січня показала в сюжеті мапу, на якій Крим був позначений як територія РФ. У редакції вибачились і запевнили, що це сталося з технічних причин, повідомляє Укрінформ.

З проханням виправити помилку до редакції програми звернулися Посольство України у ФРН і журналіст видання Bild Юліан Рьопке.

У посольстві зазначили, що територію України було зображено неправильно. 

“Цим ми хочемо підкреслити, що Російська Федерація анексувала півострів Крим у 2014 році з порушенням міжнародного права. Цей акт агресії проти суверенної держави, перший у Європі після Другої світової війни, не визнається світовою спільнотою, включно з Німеччиною, і це закріплено в декількох резолюціях ООН. Україна вже сім років бореться за відновлення своєї територіальної цілісності та суверенітету”, – йдеться в листі посольства, який є в розпорядженні агентства.

У дипмісії підкреслили, що вважають ідентифікацію Криму як частини Російської Федерації “суто технічною помилкою, яку редакційна команда виправить якомога швидше”.

Своєю чергою в редакції запевнили, що непорозуміння дійсно сталося з технічних причин. У відповіді, яку розмістив у твіттері Рьопке, вказується, що збій стався через новий плагін карти (GEOlayers): за допомогою цієї програми штрихування має бути ввімкнено вручну, на відміну від того, як це робилося раніше. Штрихування зроблено автоматично за допомогою попередньої графічної програми, а під час підготовки сюжету помилку не помітили.

У редакції вибачились і подякували за зауваження, а також повідомили, що внесли правку в сюжет, розміщений в інтернеті. На телеканалі підкреслюють, що неодмінно класифікують Крим як “територію, анексовану з порушенням міжнародного права”.

Посол України Андрій Мельник написав у твіттері: “На звернення журналіста Bild Юліана Рьопке та оперативний лист посольства до Першого німецького ТБ-каналу ARD редакція новин Tagesschau визнала свою технічну помилку – позначення Криму як частини Росії, – виправила її, а також попросила вибачення”.

Крім того, російська служба ВВС опублікувала мапи міст, де відбулись акції на підтримку Олексія Навального, позначивши на ній українські міста Севастополь та Сімферополь як російські.

У Міністерстві закордонних справ України відреагували на публікацію російської служби ВВС. Мапу, де позначено 122 міста в Росії та 78 міст за кордоном, оприлюднив у твіттері речник МЗС Олег Ніколенко.

“Не рекламуйте російські неправдиві розповіді. Севастополь та Сімферополь ніколи не були російськими містами. Крим не анексовано, а окуповано”, – написав Ніколенко.

Liked the article?
Help us be even more cool!