ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Російська посадовиця, що видає себе за поетку із Запорізької області, написала збірку пропагандистських віршів

Представниця окупаційної адміністрації в Запорізькій області Маргарита Шитова, яку називають “поеткою із Запорізької області”, видала в Мелітополі збірку віршів “Наш ZOV”, у яких пропагує наративи російської пропаганди.

Про збірку написала низка російських пропагандистських сайтів і телеграм-каналів, повідомляє представниця ІМІ, яка моніторить російські ресурси.

Пропагандисти зазначають, що в збірці “виражені цінності російського світу, а також підтвердження того, що Запорізька область і Росія – єдине ціле”. 

Втім, зазначає представниця ІМІ, до Запорізької області пропагандистка не має жодного стосунку. Вона приїхала працювати в окупаційній адміністрації ТОТ Запорізької області лише рік тому.

Маргарита Шитова. Фото – Московський комсомолець

Збірник презентували в Москві (Росія) наприкінці листопада на всеросійському руському народному соборі “Теперішнє і майбутнє руського міра”. До збірки, пише “Московський комсомолець”, “увійшли 55 віршів про проведення спецоперації (так у Росії називають війну проти України. – Ред.) в Запорізькій області, цінності російського світу, підтримку бійців і кілька есеїв, які розповідають про фронтову історію сім'ї автора та Криму, з якого, на думку Шитової, почалося повернення земель російських на батьківщину”.

Збірник складається із 44 сторінок. У ньому не вказано видавництва, де він був опублікований, і кількості надрукованих екземплярів. “Ідейним надхненником” збірки зазначено Андрія Дмитровича Козенка. Він депутат фракції “Єдина Росія” російської держдуми від окупованого Криму.

Сама Шитова лише рік працює в окупаційній адміністрації “прессекретаркою заступника голови уряду Запорізької області”. До переїзду до тимчасово окупованого Мелітополя Запорізької області пропагандистка жила в Криму, працювала в пропагандистському виданні “Кримська правда”. Також Шитова говорить про себе, що має досвід керівництва відділом зовнішніх комунікацій у російській літакобудівній корпорації “МіГ” та журналістської роботи в “Російській газеті”. 33-річну Маргариту Шитову ще 2021 року внесено до списку Центру “Миротворець” як пособницю російських окупантів і учасницю інформаційних спецоперацій Росії проти України.

Liked the article?
Help us be even more cool!