ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія змінить законодавство, щоб оштрафувати британські ЗМІ через покарання RT

02.08.2019, 10:12

Федеральна служба Росії з нагляду у сфері зв'язку, інформаційних технологій і масових комунікацій (Роскомнагляд) заявила, що ініціює зміни в чинному законодавстві, щоб накласти штрафи на британські та інші закордонні медіа, які працюють в Росії, повідомляє Радіо Свобода.

Такий крок російське відомство обґрунтовує штрафом, який британський медіарегулятор Ofcom наклав на російський канал RT. 

У Роскомнагляді цей крок назвали “упередженим ставленням до російських медіа за кордоном”.

“Позаяк Роскомнагляд неодноразово заявляв про застосування принципу «дзеркальності» в разі упередженого ставлення до вітчизняних ЗМІ за кордоном, офіційно повідомляємо про підготовку найближчими днями поправок до російського законодавства. Мета поправок – узгодження з британськими стандартами норм, які поширюються на іноземні ЗМІ, що працюють в Росії”, – заявили у відомстві.

Зміни обіцяють незабаром надати на розгляд Державної думки Росії. Також Роскомнагляд заявив, що “вже відкрив канал для консультацій” із британським регулятором. Втім, речник Ofcom назвав зміни в російському законодавстві повністю справою Роскомнагляду.

Як повідомляв ІМІ, 26 липня британський медіарегулятор Ofcom оштрафував російський телеканал RT на 200 тисяч фунтів стерлінгів за недотримання правил мовлення. 

26 липня Міністерство закордонних справ Росії попередило британські ЗМІ, які працюють у Росії, про можливі наслідки після того, як у Великій Британії оштрафували російський державний канал RT за необ’єктивність.

Liked the article?
Help us be even more cool!