ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Росія депортує українську журналістку, яка підтримувала "ДНР"

14.12.2018, 10:54
Фото - svoboda.org

Українську журналістку Олену Бойко, яка виступала на російському телебаченні з критикою української влади і на підтримку угруповань “ДНР” та “ЛНР”, депортують із Росії, повідомляє Радіо Свобода.

Преображенський суд Москви визнав її винною в порушенні правил перебування на території країни, оштрафував на 5 тисяч рублів і ухвалив рішення про видворення за межі Російської Федерації. Суд встановив, що Бойко незаконно перебувала в Росії з літа 2016 року.

Прес-секретар Преображенського суду Олександра Савельєва уточнила, що зараз Бойко перебуває в центрі тимчасового тримання іноземних громадян і осіб без громадянства, звідки буде депортована до України після набрання рішенням суду чинності. У Бойко є ще сім діб для оскарження рішення, але скарги від неї поки не надходило.

Як пише видання, сама громадянка України визнала в суді провину в порушенні міграційного законодавства Росії, але просила не видворяти її, оскільки, за її словами, Служба безпеки України розслідує стосовно неї два кримінальні провадження за звинуваченням у посяганні на територіальну цілісність України і державній зраді.

Олена Бойко (справжнє прізвище – Віщур) приїхала до Росії в березні 2016 року для участі в телеефірах у ролі експерта. Вона неодноразово була гостею політичних ток-шоу, де під оплески аудиторії критикувала чинну владу України, а також висловлювала підтримку угрупованням “ДНР” та “ЛНР”.

Liked the article?
Help us be even more cool!