ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Роман про Голокост, який не пропускала митниця, таки доправлять до адресатки

Виконавча продюсерка Громадського радіо Ана Море повідомила, що отримає замовлений графічний роман “Маус. Сповідь уцілілого”, який раніше не хотіла пропускати до України Державна митна служба, побачивши в ньому “літературу з нацистською символікою”.

Про це вона повідомила на своїй фейсбук-сторінці, отримавши відповідь від Нової пошти.

“Після довготривалого спілкування з митними брокерами ми отримали позитивний результат. Відправлення включать в реєстр для розмитнення. Ми зі свого боку проконтролюємо доставку до вашого відділення”, – процитувала відповідь Нової пошти Ана Море.

Водночас під її дописом з офіційної сторінки Державної митної служби з’явилося повідомлення, що вказане в її дописі поштове відправлення успішно пройшло митне оформлення. 

“Про яку утилізацію Ви говорите? Просимо перевіряти інформацію, перш ніж виходити у публічний простір з безпідставними звинуваченнями державного органу”, – йдеться в повідомленні.

Фото – скрін зі сторінки Ани Море

Напередодні продюсерка повідомила, що отримала від Нової пошти листа про те, що Державна митна служба ухвалила рішення утилізувати все замовлення на $100, оскільки серед книжок є графічний роман “Маус. Сповідь уцілілого”.

Ана Море зауважила, що цю книжку випущено українською у видавництві “Видавництво”, також її оригінал можна купити на Yakaboo.

Засновник Видавництва Ілля Стронґовський у коментарі Громадському радіо розповів, що комікс українською буквально нещодавно, 2024 року, перевидавали. З жодними проблемами через символіку видавництво не стикалося.

“Я на правах співвидавця кажу, що за чотири роки було чотири видання “Мауса” українською в перекладі Ярослави Стріхи з двома різними версіями обкладинки. За цей час ми не отримали жодних претензій чи скарг на будь-що, пов’язане з цим виданням, більше того, попит на нього зберігається високим, наклад 2024 року завершується і ми готуємо додрук”, – зазначив Ілля Стронґовський.

Інститут масової інформації звернувся по коментар до Державної митної служби України.

“Маус. Сповідь уцілілого” – графічний роман нью-йоркського художника-інтелектуала Арта Шпіґельмана, який отримав Пулітцерівську премію. За сюжетом головний герой розпитує свого батька про довоєнне життя і досвід під час Голокосту, щоб створити комікс на основі цієї історії.

Liked the article?
Help us be even more cool!