ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Родичі загиблої у Сирії журналістки Sunday Times позиваються до суду

11.07.2016, 13:48

Родина відомої американської журналістки Марі Колвін, загиблої у Сирії у 2012 році, позивається проти режиму сирійського президента Башара аль-Асада до суду через її смерть, повідомляє Радіо Свобода.

Її родичі заявляють, що мають докази, що сирійський режим зумисно вбив Марі Колвін, вчинивши ракетний обстріл по засекреченому медіа-центрі, де перебувала Колвін та інші журналісти. Причиною, вважають родичі Колвін, були її репортажі про цивільні втрати в оточеному сирійському місті Хомс.

Позов, направлений до районного суду у Вашингтоні, базується на інформації з захоплених урядових документів та свідченнях сирійських високопосадовців-перебіжчиків. У позові містяться кілька прізвищ сирійських чиновників, серед яких і брат Башара аль-Асада – Махер.

Сторона захисту припускає, що сирійські військові перехоплювали інформацію Марі Колвін, яку вона передавала з медіа-центру.

Марі Колвін, кореспондентка видання Sunday Times у Лондоні, підготувала багато матеріалів з “гарячих точок” по всьому світі.

Обстріл у сирійському місті Хомс у лютому 2012 року призвів до загибелі кількох відомих журналістів. Бомба, що впала на будівлю, в якій перебували представники зарубіжних ЗМІ, забрала життя кореспондента видання Sunday Times Марі Колвін та французького журналіста Ремі Очлік. Їх колега, фотограф Sunday Times Пол Конрой, був поранений.

Фото - kubantv.ru

Liked the article?
Help us be even more cool!