ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Робоча група ЄС провела перший саміт із протидії російській дезінформації

31.01.2020, 11:13
Фото – sjevercg.me
Фото – sjevercg.me

Оперативна робоча група ЄС зі стратегічних комунікацій (East StratCom Task Force), яку створили в межах боротьби з російською дезінформацією, провела 30 січня свій перший в історії саміт у Брюсселі щодо ворожого іноземного впливу, повідомляє CNN.

Під час заходу Європейська комісія запропонувала 2,8 мільйона доларів на створення Обсерваторії цифрових ЗМІ, де поєднають зусилля експерти з перевірки фактів та академічні дослідники. Ще $66 млн, які розраховані на період із 2021 до 2027 року, мають підтримати якісну журналістику. Проте експерти заявили, що цієї суми буде недостатньо.

Міжнародні експерти обговорили питання щодо поширення дезінформації, визначили майбутні загрози та зони найбільшої вразливості, а також намагалися знайти нові рішення. 

“Ми не намагаємося знайти чудодійний інструмент, що вирішить проблему, – зазначила віцепрезидентка Європейської комісії Вера Журова. – Як людина, яка зростала за комуністичного режиму, я знаю, що це означає – жити в оточенні брехні та маніпуляцій… це знову відчувається тут з потужною напруженістю. Це не заклик прокинутися, це заклик до зброї”.

Liked the article?
Help us be even more cool!