ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО: В Україні з початку року зафіксували близько мільйона випадків кіберзагроз

07.08.2020, 15:00
Фото - Укрінформ
Фото - Укрінформ

В Україні з початку 2020 року зафіксовано близько мільйона випадків, пов’язаних з кіберзагрозами, серед яких спроби WEB-атак, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу РНБО.

Інформацію про такі загрози від усіх державних суб’єктів кібербезпеки збирає та аналізує Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО України (НКЦК). Так, серед кіберзагроз в Україні було зафіксовано - мережеві атаки прикладного рівня, спроби мережевого сканування, спроби WEB-атак, фішинг, DDoS-атаки, поширення шкідливого програмного забезпечення тощо.

Для оперативного реагування на такі загрози та попередження можливих атак, НКЦК посилює співпрацю з компаніями з приватного сектору, підкреслили в РНБО.

Лише за останній місяць НКЦК підписав меморандуми про співпрацю з трьома десятками приватних іноземних та українських компаній. Такий меморандум передбачає обмін інформацією між НКЦК та окремою конкретною організацією про кіберзагрози та інциденти у сфері кіберзахисту для оперативного інформування, реагування, попередження можливих атак та взаємодопомоги у разі необхідності.

Національний координаційний центр кібербезпеки є робочим органом Ради національної безпеки і оборони України, утвореним відповідно до рішення РНБО від 27 січня 2016 року "Про Стратегію кібербезпеки України".

Liked the article?
Help us be even more cool!