ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО розгляне санкції щодо "112 Україна" та NewsOne, як тільки отримає документи з Ради – Турчинов

05.10.2018, 10:25

Рада національної безпеки та оборони збереться для розгляду запровадження санкцій щодо телеканалів “112 Україна” та NewsOne, як тільки отримає відповідну постанову з Верховної Ради. Про це журналістам у Києві 4 жовтня заявив секретар РНБО Олександр Турчинов під час спільної прес-конференції із секретарем бюро національної безпеки Польщі Павелом Солохом, повідомляє Радіо Свобода.

“Як тільки постанова нам надійде з парламенту, не бачу проблем, щоб оперативно розглянути це питання”, – сказав Турчинов.

Він заявив, що в структурі власності телеканалів є й нерезиденти України, що уможливлює запровадження санкцій.

Як повідомляв ІМІ, 4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову і санкції щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne”, яка набрала понад 25 тисяч голосів, необхідних для її подальшого розгляду.

29 серпня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила оголосити телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) попередження за випуск програми “Світова політика з Олегом Волошиним”, у якій ведучий, на думку Нацради, популяризував органи держави-агресора, даючи оцінку діям Росії в Сирії.

6 вересня Незалежна медійна рада дійшла висновку, що телеканал “112 Україна” порушив стандарти журналістики, транслюючи коментарі народного депутата Євгена Мураєва щодо можливого звільнення Олега Сенцова з російського ув’язнення. 7 червня Євген Мураєв в ефірі телеканалу “112 Україна” назвав ув’язненого в Росії українського режисера з Криму Олега Сенцова “терористом для частини населення”.

20 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу NewsOne через висловлювання низки ведучих і гостей ефіру про війну на Донбасі, Андрія Парубія та автокефальну церкву.

7 вересня в парламенті зареєстровано законопроект №9068, автори якого пропонують парламенту запровадити штрафи за трансляцію телеканалами висловлювань, що виправдовують або визнають правомірною окупацію території України, якщо така трансляція має на меті розпалювання ворожнечі й ненависті.

Liked the article?
Help us be even more cool!