ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

РНБО не має інформації, де може перебувати журналіст RT

23.07.2014, 15:04

Рада національної безпеки і оборони України (РНБО) не має інформації про місце перебування стрингера російського телеканалу RT Грема Філліпса, з яким втрачено зв'язок у Донецьку з другої години ночі. Про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, інформує РІА Новини.

"Щодо цього журналіста у нас інформації немає", - сказав Лисенко на брифінгу в середу.

Він додав, що українські військові не беруть у полон журналістів, а навпаки організовують всі умови для роботи, оскільки саме журналісти розповідають про те, що відбувається в зоні бойових дій.

Нагадаємо, телеканал RT повідомив, що не може зв'язатися з журналістом Гремом Філліпсом, що знаходився у Донецьку.

20 травня Служба безпеки України затримала за несанкціоновану зйомку у Маріуполі (Донецька обл.) позаштатного журналіста російського телеканалу Russia Today, громадянина Великобританії, Грема Філліпса.

В якості причини затримання Грема Філліпса українська влада називала зйомку секретних військових об'єктів. "Його, дійсно, затримали за фотографування об'єктів антитерористичної операції, що не дозволено знімати. Він перебував у заборонених місця", - заявила речник СБУ Марина Остапенко.

Пізніше Філліпса відпустили.

Грем Філліпс є одним з найпопулярніших користувачів Twitter, який відкрито підтримує проросійську позицію щодо ситуації в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!