ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненський суддя, який вимагав від журналістів 200 тис. грн, програв апеляцію

23.12.2016, 14:12

Апеляційний суд Рівненської області повністю відмовив у задоволенні апеляційної скарги судді Рівненського міського суду Олександру Тимощуку до журналістів Вікторії Мамотюк, Олексія Кривошеєва та юристки Ліани Диновської і рішення першої судової інстанції залишив без змін. Таке рішення суд ухвалив 23 грудня, повідомила ІМІ журналістка рівненського сайту “ВСЕ” Вікторія Мамотюк.

За словами Вікторії Мамотюк, суд, вивчивши матеріали справи, “дійшов висновку, що суд першої інстанції виніс законне і справедливе рішення”. Суддя вимагав від журналістів спростування, на його думку, наклепницької інформації, яка була опублікована на місцевих сайтах “ВСЕ” та “Льонокомбінат”.

Журналістка зазначає, що за свободу слова в країні треба боротися: “Коли відбуваються такі справи, про них потрібно повідомляти широкому загалу. В країні має бути свобода слова. Окрім того, я публікувала правдиву інформацію, отриману із декількох джерел, яку підтверджує багато свідків, що є першоджерелом інформації або потерпілими від дій судді”.

Як повідомляв ІМІ, 5 липня 2016 року Рівнeнський районний суд відмовив у задоволенні вимог судді Рівненського міського суду Олександра Тимощука щодо стягнення 200 тис. гривень моральної шкоди з рівненських журналістів Вікторії Мамотюк, Олексія Кривошеєва та правозахисниці Ліани Диновської. Позивач стверджував, що поширена журналістами сайту “ВСЕ”, тижневика "Льонокомбінат" інформація викривального характеру є недостовірною і завдає шкоди його честі, гідності та діловій репутації та спричинила йому моральну шкоду.

Причиною для позову стали викривальні матеріали, які журналістка публікувала про суддю на місцевих сайтах - “Голосно” та “Все”. Мамотюк була співвідповідачем, оскільки суддя подав позов ще на агентство “Рівнеінформ” та рівненський тижневик “Льонокомбінат”, а також юристку Ліану Диновську.

Суддя Олександр Тимощук стверджував, що журналістка, перебуваючи у змові з юристом Ліаною Диновською, публікувала завідомо неправдиві та наклепницькі матеріали.

У свою чергу, Мамотюк зазначала, що в її матеріалах немає жодних оціночних суджень та власних висновків щодо судді.

Йшлося  про поширення серії матеріалів: “Рівненський суд пікетували постраждалі від “кривосуддя”, “Скандальний рівненський суддя Тимощук відповідатиме за квартирні шахрайства?”.

Позов суддя Рівненського міського суду Олександр Тимощук подав у 2015 році.

Liked the article?
Help us be even more cool!