ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Рівненська газета "Замок" через суд відстояла право на роздержавлення

09.09.2016, 10:24

7 вересня суд задовольнив позов комунальної газети “Замок” (м. Дубно, Рівненська область), визнавши протиправним та таким, що підлягає скасуванню, рішення Дубенської міської ради, яким міськрада намагалася зупинити реформування газети на першому етапі. Про це повідомляється на сайті Національної спілки журналістів України.

Як розповів головний редактор КП “Редакція газети “Замок” Микола Мороз, ще в лютому на зборах трудового колективу було прийнято рішення іти на роздержавлення в першому етапі. Протягом місяця свою ухвалу мала винести і міськрада.

“Думаю, влада просто не була готова до цього. На сесії, яка відбулася тоді 1 березня, лунали такі думки, мовляв, ще треба все обдумати. Однак хтось із депутатів сказав: що тут думати, є закон, давайте підтримувати. І вони проголосували. А потім почалося: спершу створили комісію з реформування, котра почала проводити перевірки, вимагати документи, ледь не “ревізію” робити. Хоча це було протизаконно. Зрештою, мене почали звинувачувати, що я не виконую рішень цієї комісії”, – розповів Мороз.

Переговори з владою не дали результатів. На сесії 27 травня міські обранці скасували своє рішення від 1 березня.

“Ми звернулися до міської ради, аби вона вже на наступній сесії скасувала це останнє рішення, та наше звернення навіть не розглядалося. Тоді стало ясно, що питання треба вирішувати через суд”, – зазначив Микола Мороз.

Редакція звернулася до Інституту розвитку регіональної преси, справу вела адвокатка організації Тетяна Голубока, яка працює в Рівному.

Зрештою, 7 вересня суд ухвалив рішення задовольнити позов газети та “Визнати протиправним та скасувати рішення Дубенської міської ради № 663 від 27 травня 2016 року “Про скасування рішення міської ради від 01.03. 2016 року №339 “Про реформування газети “Замок” та комунального підприємства “Редакція газети “Замок” Дубенської міської ради”.

Liked the article?
Help us be even more cool!