ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Родичі чеченського блогера Умарова взяли на себе провину за його вбивство в Австрії

24.07.2020, 11:00
Фото – bbc.com
Фото – bbc.com

Рідні вбитого у Відні чеченського блогера Маміхана Умарова записали відеозвернення, в якому зізналися в його вбивстві. Про це повідомляє ВВС.

"З нашого роду собака, яка жила в Європі, Маміхан Умаров. Поки з ним не розібралися, у нас не було можливості показати себе... Ми зупинили його, оскільки повинні були це зробити. У Європі є багато людей, які заарештовані за підозрою у вбивстві безпричинно. Те, що зроблено, зробили ми. Це ми повинні були зробити", – наводить цитату родича з ролика видання "Кавказ.Реалії". Відео з'явилося в соцмережах і месенджерах.

"Ми зібралися, щоб звернутися до народу республіки й глави та попросити вибачення. Все, що він говорив образливого, сказано проти нас", – каже один з родичів із села Мескер-Юрт у Чечні на відео.

Родичі закликали відпустити підозрюваних у вбивстві блогера, яких уже затримала австрійська поліція.

Очільник Чечні Рамзан Кадиров звинуватив у вбивстві Маміхана Умарова іноземні спецслужби. Вдова вбитого Умарова Зарема казала про причетність влади Чечні до його вбивства.

Маміхана Умарова застрелили у Відні 4 липня. Він переїхав до Австрії 2005 року. До початку другої чеченської кампанії працював у міністерстві шаріатської держбезпеки слідчим.

Із 2010 року, як розповідав Умаров, він співпрацював зі спецслужбами Австрії і через нього пройшло понад 10 замовлень на вбивства.

В інтерв'ю українському журналісту Владиславу Сидоренку в лютому цього року Умаров розповів, що поїхав з Чечні, оскільки "після того, як основних польових командирів повбивали, вона [влада] почала знаходити нові жертви".

У квітні 2020 року Умаров записав відеозвернення до Рамзана Кадирова. Стоячи на мосту через Дунай у Відні, Умаров ображає Кадирова, його батька, а також називає свій номер телефону. "Я не приховую обличчя, ти його бачиш. Надсилай, кого вважаєш мужиком", – сказав на відео Умаров.

Liked the article?
Help us be even more cool!