ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Режисер монтажу "Суспільне Донбас" розповів як нині у лавах ЗСУ збиває “шахеди”

20.04.2023, 15:04
Фото - Свої.City
Фото - Свої.City

Режисер монтажу філії "Суспільне Донбас", сєвєродончанин Марк Балаба нині служить у Збройних силах України у п'ятому окремому стрілецькому батальйоні. Він виконує функції стрільця-зенітника та спостерігає за небом, намагаючись збити “Шахеди”. 

Про це він розповів в інтерв’ю онлайн-журналу “Свої.City”.

“Я працюю у додатках, до яких надходять дані з радіолокаційних станцій. Коли я бачу підозрілий об'єкт чи отримую інформацію від колег, я підіймаю мобільні вогневі групи та направляю у потрібному напрямку, попереджуючи також сусідні військові формування по взаємодії. У мобільну групу входить 3-5 людей, зазвичай на пікапі і озброєні стрілецькою зброєю, кулеметом чи крупнокаліберним кулеметом. На місці вони знаходять ціль, ідентифікують і знищують, або передають інформацію мені про напрям, швидкість руху та характеристики об'єкта”, - розповів військовий.

Марк Балаба зауважив, що його вражає вплив війни на землю, адже кожен снаряд, кожен спалений шматок техніки, кожна гільза — отрута для землі.

“Ті самі понівечені тіла, які лишаються на полях боїв, рештки озброєння, спорядження і найбільше це, мабуть, рештки сухпайків, бляшанки, бички, папірці, цигарки — їх просто безмежна кількість. Коли ми знаходимося на позиціях, немає коли про це думати, але коли ми заходимо в розташування, десь в тил, люди не переймаються багато через те, щоби прибирати за собою”, - зазначив медійник.

Розповідаючи про свій позивний “Мєрзкій”, він говорить: це ще з довоєнного життя. Таке слово щодо нього під час однієї зі сварок вжила редакторка. 

“Тому це пішло з роботи. Я так само і на роботі був підписаний, і на війні взяв позивний "Мєрзкій", - розповів Балаба.

Марк Балаба розповів, що намагається рятувати тварин із зони бойових дій і називає їх також учасниками війни. Каже, дуже багато покинутих тварин — і котів, і собак, які шукали їжу, шукали прихисток, було у Тошківці на Луганщині.

“У мене, напевно, спрацьовує емпатія. Може через це. А може через те, що я з дитинства люблю тварин, завжди поруч були коти”, - додав медійник.

Liked the article?
Help us be even more cool!