ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Реєстр "Міжнародні спонсори війни" на сайті НАЗК закриють

Кабінет Міністрів вирішив закрити реєстр "Міжнародні спонсори війни" на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції.

Про це йдеться на сайті Кабміну.

На засіданні, де розглядалося питання подальшої роботи реєстру НАЗК, були секретар РНБО Олексій Данілов, голова СБУ Василь Малюк, генеральний прокурор Андрій Костін, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Віктор Павлущик.

Також у засіданні взяли участь посли Італії, Японії, Австрії, Франції, Угорщини, Туреччини, тимчасово повірені в справах посольств США, Бельгії, Фінляндії, Греції та представництва ЄС в Україні. Крім того, були представники посольств Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії, Канади, Німеччини та КНР.

Представники МЗС, говорячи про реєстр "Міжнародні спонсори війни", зазначили, що отримують численні звернення представників дипломатів країн-партнерів про відсутність нормативної бази для існування цього реєстру. 

А представники Міністерства юстиції наголосили на неприйнятності поширення від імені держави такої інформації без врегулювання питань на законодавчому рівні.

На думку представників РНБО, потрібні додаткові інституції щодо реалізації державної санкційної політики.

У Національному агентстві з питань запобігання корупції визнали, що дійсно є питання подальшого існування списку.

Зрештою, учасники зустрічі вирішили, що треба передати інформацію з реєстру до Міжвідомчої робочої групи з питань реалізації державної санкційної політики для опрацювання. Також потрібно визначити підстави для застосування санкцій до суб’єктів, які є у реєстрі. Згодом треба підготувати відповідні пропозиції для розгляду на засіданні РНБО.

Крім того, зазначили в Кабміні, вирішили, що потрібно переадресувати Національне агентство з питань запобігання корупції користувачів зі сторінки "Міжнародні спонсори війни" на вебсайт Ради національної безпеки і оборони України "Державний реєстр санкцій".

"Це необхідно для достовірного та єдиного інформування про офіційний перелік суб’єктів, щодо яких застосовано санкції в Україні", – резюмували в Кабміні.

Liked the article?
Help us be even more cool!