ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Reuters більше не співпрацюватиме з російським пропагандистським агентством ТАСС

23.03.2022, 13:45
Скриншот із сайту ТАСС
Скриншот із сайту ТАСС

Агенція Reuters прибрала російське інформаційне агентство ТАСС зі свого маркетплейсу через те, як ТАСС висвітлює російський напад на Україну. Про це повідомляється на сайті Reuters.

"Ми вважаємо, що публікування контенту ТАСС на Reuters Connect не відповідає принципам довіри Thomson Reuters", – написав тимчасовий генеральний директор Reuters Метью Кін у внутрішній записці для співробітників 23 березня.

Reuters Connect – це платформа для видавців новин, де можна купити мультимедійний контент Reuters та інших провідних світових медіаорганізацій.

Зазначається, що ТАСС відмовилося це коментувати.

Reuters додає, що деякі західні медії та організації звинувачують російську агенцію в поширенні неправдивих заяв і пропаганди про війну в Україні. Після вторгнення (агенція має на увазі початок повномасштабної ескалації 24 лютого. – Ред.) технічні гіганти Google, Facebook і Twitter, а також сервіси платного телебачення обмежили доступ до російських державних медіа RT і Sputnik через побоювання щодо поширення дезінформації.

Крім того, на початку березня фотоагентство Getty Images розірвало зв'язки з ТАСС.

Партнерство ТАСС із платформою Reuters Connect почалося у 2020 році. У пресрелізі від 1 червня того року Майкл Фріденберг, тодішній президент Reuters, сказав, що приєднання ТАСС до Reuters Connect “будується на основі нашого цінного партнерства”. Генеральний директор ТАСС Сергій Михайлов назвав угоду “справді значною подією”.

Згідно з пресрелізом, партнерство ТАСС з Reuters Connect надало клієнтам “доступ до останніх новин та ексклюзивного відео; відео про Кремль і президента Росії Володимира Путіна, а також відео та загальні новини”.

Reuters пояснює, що після вторгнення (24 лютого) партнерство спричинило різку критику в соціальних мережах. У матеріалі Politico, опублікованому 20 березня, цитуються неназвані журналісти Reuters, які стверджують, що їх бентежить партнерство компанії з ТАСС.

Нагадаємо, Інститут масової інформації разом з низкою громадських, медійних організацій та журналістів просить іноземні медії вживати коректну термінологію під час інформування аудиторії про російське вторгнення в Україну.

Liked the article?
Help us be even more cool!