ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" запустили російськомовний супутниковий телерадіопакет "Свобода"

Фото – rsf.org

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” запустила 5 березня супутниковий пакет “Свобода”, до якого ввійшли дев'ять російськомовних теле- та радіоканалів. Про це повідомляється на сайті організації.

Канали транслюватимуться через супутник Eutelsat Hotbird на території Росії, окуповані території України, а також на країни Балтії.

Офіційний захід з нагоди запуску супутникового пакета відбувся 5 березня в Європейському парламенті в Брюсселі.

“Репортери” зазначають, що проєкт “Свобода” дозволяє поширювати надійні джерела інформації в регіонах та серед населення, які потерпають від дезінформації та пропаганди. Пакет доступний 4,5 мільйонам споживачів у РФ та приблизно 800 тисячам на окупованих територіях України. 

До супутникового пакета входять такі канали: “Эхо”, “Радио Сахаров”, “Настоящее время”, “Еврорадио”, TV8, Ost / West 24, а також інші канали з контентом від Дмитра Гордона, Ірини Шихман та медіа “IStories – Важные истории”, Holod Médias та “Новая газета Европа”.

Найближчими місяцями додадуть інших постачальників контенту, а також новий комбінований канал, присвячений новинам. Сам пакет розширять до 25 телеканалів.

“Репортери без кордонів” зазначили, що супутниковий пакет тестується з 12 лютого і буде широкодоступний у вільному ефірі. 

“Використовуючи передові супутникові технології, він гарантує безпечне та надійне передання новинного контенту”, – зазначила організація та закликала донорів підтримати проєкт “як важливий крок до зміцнення вільного потоку інформації в Росії, Білорусі та на окупованих територіях України”.

Також “Репортери” додали, що проєкт, яким вони опікуються, реалізує ідею Комітету Дені Дідро. Головна мета комітету − сприяти відновленню вільної від пропаганди війни інформації між Європою та Росією для підтримки українського, російського та білоруського громадянських суспільств.

Liked the article?
Help us be even more cool!