ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликають Росію не переслідувати журналістів за інформацію про COVID-19

14.05.2020, 10:35
Фото – Reuters / Evgenia Novozhenina
Фото – Reuters / Evgenia Novozhenina

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” закликає уряд Росії дозволити незалежне висвітлення ситуації з COVID-19 у цій країні та не переслідувати журналістів під приводом протидії “фейковим новинам”.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті німецького відділення організації, повідомляє Укрінформ.

“Намагаючись запобігти незалежним повідомленням про коронакризу, російське керівництво не тільки збільшує невизначеність, а й наражає населення на реальну загрозу”, – зазначив керівний директор “Репортерів без кордонів” Крістіан Мір.

Він наголосив, що ефективних заходів можна вживати лише на підставі реалістичних цифр і фактів. Тож погрози працівникам ЗМІ ув'язненням є абсолютно контрпродуктивними.

Як зазначається, згідно з підписаними на початку квітня президентом Росії Путіним законами про відповідальність за поширення фейкових новин, особи, які свідомо поширюють неправдиву з погляду влади інформацію про події, що становлять небезпеку для населення, можуть бути засуджені до п'яти років позбавлення волі.

Російський регулятор Роскомнагляд погрожував позбавити ліцензії ЗМІ, які поширюють “неправдиву інформацію” про пандемію. Наприкінці березня і російський уряд, і слідчий комітет створили робочі групи для боротьби з фейками про пандемію. 22 квітня генпрокурор Росії оголосив, що з моменту початку пандемії на російськомовних сайтах було виявлено 300 імовірних неправдивих повідомлень, 260 з них вилучено або заблоковано.

За останніми даними Російської асоціації журналістів, від COVID-19 померли щонайменше троє працівників мас-медіа Росії.

Liked the article?
Help us be even more cool!