ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликають Нацраду відновити ліцензію "Прямому FM"

08.09.2020, 12:32
Фото – www.eramedia.com.ua
Фото – www.eramedia.com.ua

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” розкритикувала рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення, яка забрала ліцензію в радіо “Прямий FM”. Про це повідомляється на сайті організації 7 вересня, повідомляє Радіо Свобода.

“Репортери без кордонів” засуджують переслідування цієї приватної медіагрупи впродовж близько року та закликають відновити ліцензію “Прямий FM”, – йдеться в заяві організації.

Як повідомляв ІМІ, 3 вересня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення анулювала ліцензію радіостанції “Прямий ФМ” (дочірній проєкт Прямого каналу) на мовлення в шести містах через відсутність мовлення на двох частотах протягом року після отримання ліцензії.

9 листопада 2018 року “Прямий ФМ” за результатами конкурсу отримав ліцензію на мовлення у шістьох населених пунктах (Марганці, Павлограді, Мелітополі, Білій Церкві, Переяславі-Хмельницькому та Лубнах).

Під час перевірки на підставі моніторингу від 3 і 5 грудня 2019 року Нацрада зафіксувала відсутність мовлення на двох частотах – у Марганці та Лубнах.

Представники “Прямого ФМ” вважають, що мовник отримав шість ліцензій, а не одну, а це Нацрада з власної ініціативи об’єднала шість частот в один бланк ліцензії.

Також представники “Прямого ФМ” повідомили, що мовник мав технічні труднощі з освоєнням двох частот у Марганці та Лубнах.

Члени Нацради намагалися з’ясувати, коли компанія зрозуміла, що не може освоїти всіх частот. З’ясували, що в грудні 2019 року (тоді компанія подала заяву про вилучення двох частот), хоча ще в листопаді завершився річний строк для початку мовлення. Тобто, на думку членів Нацради, компанія запізно звернулася з такою заявою.

Liked the article?
Help us be even more cool!