ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" закликали Трампа припинити напади на журналістів

09.04.2020, 14:04
Фото – Reuters / Yuri Gripas
Фото – Reuters / Yuri Gripas

Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" (RSF) закликала Президента США Дональда Трампа припинити жорстокі напади на журналістів, які висвітлюють реакцію Білого дому на пандемію COVID-19. Про це повідомляється на сайті RSF, передає "Детектор медіа".

За даними організації, Трамп з політичних мотивів використовує щоденні брифінги щодо ситуації з пандемією коронавірусу COVID-19. 

"У той час, коли американцям відчайдушно потрібен постійний потік послідовної інформації, заснованої на доказах, Пезидент Трамп перетворив кімнату для брифінгу для преси на політичний цирк, сповнений дезінформації та самозміцнення", – заявила виконавча директорка "Репортерів без кордонів США" Дохі Фассіян.

Вона додала, що напади Дональда Трампа на пресу є спробою відволікти увагу від важливих питань про реакцію адміністрації на COVID-19.

"Огидною є ворожість, із якою Президент поводиться з журналістами, що ризикують своїм здоров'ям, щоб повідомити американцям інформацію про реакцію уряду на цю надзвичайну ситуацію в галузі охорони здоров'я", – сказала Фассіян.

Як нагадує видання, 20 березня Президент США Дональд Трамп назвав "жахливим репортером" та звинуватив у "гонитві за сенсаціями" журналіста NBC News Пітера Олександра, який попросив його порадити щось американцям, які бояться пандемії коронавірусу COVID-19.

Liked the article?
Help us be even more cool!