ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

“Репортери без кордонів” закликали розслідувати підпал радіо France Bleu Isere

31.01.2019, 13:22
Фото - europeanjournalists.org

Правозахисна журналістська організація “Репортери без кордонів” (RSF) засуджує злочинний підпал офісу французького радіо France Bleu Isere у місті Греноблі. Про це повідомляється на сайті організації.

Потужний вогонь зруйнував приміщення вночі 27 січня. Ніхто зі співробітників не постраждав, оскільки перші працівники приходять на роботу о 3-ій ранку. 28 січня радіо не вийшло в ефір.

Згідно з першими даними слідства, про які повідомив прокурор Гренобля, йдеться про злочинний і навмисний акт проти суспільного радіо, адже перед тим, як виникла пожежа, двері радіостанції були заздалегідь вибитими.

“Репортери без кордонів” вимагають провести ретельне розслідування “цього ганебного вчинку”. 

“RSF з твердістю виступають проти цього злочинного та огидного акту, спрямованого проти ЗМІ для дестабілізації цієї редакції, а також журналістської спільноти, - зазначив Полін Адес-Мевель, директор бюро ЕС-Балкани в RSF, - Розслідування, відкрите прокурором республіки у м. Гренобль, має пролити світло на всі обставини справи, що дозволять засудити виконавців нападу відповідно до ступеня серйозності цього вчинку”.

Наразі ніхто не взяв на себе відповідальності за підпал. Журналісти та дирекція радіостанції France Bleu Isere зазначили, що не отримували жодних погроз за останні тижні.

Франція посідає 33-тє місце у Світовій класифікації свободи преси за 2018 рік, встановленій "Репортерами без кордонів".

Liked the article?
Help us be even more cool!