ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" вимагають звільнити азербайджанського журналіста-розслідувача

30.08.2017, 13:00
Афган Мухтарлі, фото - Радіо Свобода

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” 29 серпня закликала негайно звільнити азербайджанського журналіста-розслідувача Афгана Мухтарлі, який був викрадений у Грузії та затриманий в Азербайджані три місяці тому, повідомляє Радіо Свобода.

Організація засудила владу Азербайджану за “переслідування незалежних журналістів, таких як Мухтарлі”.

“Затримання Афгана Мухтарлі є ганьбою як для Азербайджану, так і для Грузії. Ми знову звертаємося до азербайджанської влади з проханням негайно звільнити цього журналіста та відмовитися від сфабрикованих звинувачень, висунутих проти нього. А влада Грузії має з’ясувати, як він був викрадений”, – сказав голова офісу “Репортерів без кордонів” у Східній Європі та Центральній Азії Йоганн Бір.

За даними “Репортерів без кордонів”, Мухтарлі почувається добре, попри діабет і підвищений кров’яний тиск, але його адвокати та дружина кажуть, що він втратив 21 кілограм з моменту викрадення, йому також іноді відмовляють у доступі до медичних закладів та візитів родичів.

Бакинський суд продовжив тимчасове затримання Мухтарлі до 21 жовтня. Мухтарлі, який працював на незалежному сайті новин “Мейдан”, часто писав про урядову корупцію.

Liked the article?
Help us be even more cool!