ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" просять ООН засудити "жорстокий тиск" на журналістів у Білорусі

23.10.2020, 17:28
Фото - Білоруський інформаційний центр
Фото - Білоруський інформаційний центр

Правозахисна організація “Репортери без кордонів” 22 жовтня формально звернулася до Організації об’єднаних націй із проханням засудити “безпрецедентно жорстокий тиск” на журналістів та цензуру в Білорусі на тлі подій після президентських виборів у серпні, повідомляє Радіо Свобода.

За повідомленням організації, вона просить правозахисних експертів ООН “докласти всіх можливих зусиль, аби змусити білоруську владу гарантувати, що всі зловживання проти журналістів та медіа, а також перешкоджання свободі інформування будуть негайно припинені”.

Медійне об’єднання також закликало розслідувати порушення прав журналістів, у тому числі – на міжнародному рівні, та покарати винних.

“Білоруська влада жорстоко та невпинно придушує свободу інформування протягом більш ніж трьох місяців, хоча це є ключовим елементом демократії та верховенства права в Білорусі. Є критично важливим, щоб ООН доклала всіх зусиль, аби забезпечити журналістам можливість вільно, безперешкодно і в повній безпеці висвітлювати подальші демонстрації та інші події, що становлять суспільний інтерес», – цитує “РБК” голову свого юридичного відділу Пола Коппіна.

Організація повідомляла про сотні випадків порушень прав журналістів у Білорусі з моменту виборів, у тому числі 290 затримань.

Наразі семеро працівників медіа перебувають під вартою.

Білорусь перебуває на 153 місці зі 180-ти в Світовому індексі свободи преси за 2020 рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!