ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" подали до суду на Facebook

23.03.2021, 15:04
Фото – Michele Doying / The Verge
Фото – Michele Doying / The Verge

Міжнародна правозахисна організація “Репортери без кордонів” (RSF) подала судовий позов проти адміністрації соціальної мережі Facebook у Франції через розпалювання ненависті та поширення неправдивої інформації.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій 23 березня на сайті RSF, повідомляє Суспільне.

“Використовуючи експертний аналіз, особисті свідчення і заяви колишніх співробітників Facebook, позов RSF демонструє, що зобов'язання каліфорнійської компанії щодо ставлення до своїх споживачів значною мірою брехливі й що вона дозволяє дезінформації та розпалюванню ненависті процвітати у своїй мережі всупереч твердженням”, – йдеться в заяві.

Водночас в організації підкреслили, що попри обіцянки створити безпечне онлайн-середовище компанія дозволяє процвітати ненависті як до журналістів, так і загалом.

RSF обрала країною для розгляду позову Францію, оскільки місцеві закони максимально придатні для захисту споживачів, а також з огляду на велику французьку аудиторію соцмережі.

“Щоб засудити це масштабне, безпрецедентне явище, RSF подала позов у Франції, де закон про захист прав споживачів особливо добре підходить для розв'язання цієї проблеми й де Facebook має величезну кількість споживачів – загалом 38 мільйонів, зокрема 24 мільйони, які користуються соцмережею щодня. Оскільки умови обслуговування Facebook однакові у всьому світі, рішення суду у Франції про його шахрайські дії може мати глобальні наслідки. RSF розглядає можливість подання подібних позовів в інших країнах”, – йдеться в повідомленні.

Поданий “Репортерами без кордонів” позов стосується роботи Facebook у Франції та Ірландії. Він ґрунтується на французькому кодексі захисту прав споживачів, відповідно до якого компанії, що вводять в оману з комерційних міркувань, можуть бути оштрафовані на суму в розмірі до 10% річного обігу.

Liked the article?
Help us be even more cool!