ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" обрали нового гендиректора

Тібо Бруттен. Фото – rsf.org
Тібо Бруттен. Фото – rsf.org

Рада директорів “Репортерів без кордонів” (RSF) призначила Тібо Бруттена генеральним директором неурядової організації.

Таке рішення рада директорів ухвалила під час свого засідання 9 липня, повідомляється на сайті організації.

37-річний Тібо Бруттен обіймав різні посади відтоді, як приєднався до “Репортерів без кордонів” у 2014 році, а з 2021 року виконував обов’язки заступника генерального директора. У березні Бруттен виконував обов’язки тимчасового генерального менеджера разом з Елоді Тручон, директоркою з ресурсів і розвитку.

За даними RSF, Бруттен допоміг розробити деякі головні ініціативи організації, такі як Ініціатива журналістської довіри (JTI); евакуація афганських журналістів; центри свободи преси в Україні; втеча журналістки Марини Овсяннікової з Росії; супутниковий букет “Свобода”, який транслює незалежні новини для російськомовних як у Росії, так і за її межами. Із 2016 року Бруттен також брав участь у французьких кампаніях проти дедалі більшого впливу бізнесмена Вінсента Боллоре на французькі медіа.

“Для мене є великою честю довіра, надана мені радою директорів RSF. За допомогою нашої команди я сповнений рішучості дотримуватися стратегії, розробленої Крістофом, щоб підтримувати вільну, незалежну та різноманітну журналістику в усьому світі. Його битви – це наші битви. Від нас залежить пошук нових способів мобілізації на захист права на достовірну інформацію, яке впливає на громадян так само, як свобода преси впливає на журналістів”, – Тібо Бруттен.

Президент RSF П'єр Хаскі зазначив, що Тібо Бруттен “є ідеальною людиною для керівництва RSF на цій новій фазі її розвитку, в умовах, коли право на інформацію стикається з проблемами в усьому світі”. 

“Досвід Тібо та його давня відданість організації стануть безцінними активами. Ми знаємо, що він прагне підтримувати шлях, прокладений Крістофом Делуаром, який твердо вірив, що захист права на інформацію залежить не лише від журналістів, але й від усіх громадян. Ми бажаємо Тібо Бруттену успіхів у його новій ролі”, – сказав президент RSF.

Рада директорів також призначила Елоді Тручон заступницею генерального директора, керівницею відділу ресурсів і розвитку. Вона приєдналася до організації у 2008 році, а з 2019 року виконувала обов’язки директорки з ресурсів і розвитку RSF.

Нагадаємо, Тібо Бруттен змінив Крістофа Делуара, який помер 8 червня 2024 року та очолював RSF протягом 12 років. 

Заснована 1985 року, RSF зараз є неурядовою організацією зі штаб-квартирою в Парижі із сімома офісами та шістьма відділами в різних країнах і мережею з понад 160 кореспондентів у всьому світі.

Liked the article?
Help us be even more cool!