ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" ініціюють розслідування проти кронпринца Саудівської Аравії

02.03.2021, 15:01
Фото – Reuters / Huseyin Aldemir / File Photo
Фото – Reuters / Huseyin Aldemir / File Photo

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" звернулася до Генеральної прокуратури Німеччини зі скаргою на спадкоємного принца Саудівської Аравії Мухаммеда бін Салмана інших саудівських високопосадовців через убивство журналіста Джамаля Хашкаджі.

Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на сайт організації.

У заяві йдеться, що німецьку прокуратуру просять розпочати розслідування злочинів проти людяності, зокрема скоєних проти журналістів у Саудівській Аравії.

У документі описуються 35 випадків злочинів проти журналістів: убивство саудівського оглядача Джамаля Хашкаджі й позбавлення волі 34 журналістів.

"У Саудівській Аравії журналісти, які згідно з міжнародним правом належать до цивільного населення, стають жертвами широкомасштабних і систематичних нападів з політичних міркувань у межах державної політики, що проводиться, щоб покарати їх або змусити замовкнути", – йдеться в заяві "Репортерів без кордонів".

У скарзі перелічено п’ятеро топпредставників Саудівської Аравії, які, на переконання журналістів, є відповідальними за злочини проти журналістів.

Серед них кронпринц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман, його найближчий радник Сауд Аль-Кахтані й три інші саудівські високопосадовці.

Liked the article?
Help us be even more cool!