ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" відкрили доступ до 10 заблокованих цензурою сайтів

12.03.2015, 12:28

Сьогодні Міжнародна правозахисна організація "Репортери без кордонів" відкрила доступ до 10 заблокованих сайтів новин у 12 країнах світу. Акція присвячена Всесвітньому дню боротьби з цензурою в інтернеті, повідомила організація, інформує DW.

Серед ресурсів, знову стали доступними - російське видання Грани.ру, яке правозахисники називають “одним з найважливіших для незалежної журналістики в Росії”.

Також доступ відкрито до канадського сайту Mingjing News і заблокованої китайським урядом сторінки Tibet Post International, яку створили тибетські емігранти в Індії.

Крім того, в списку портали Bahrain Mirror з Бахрейна і Ferghana News, заблокований в Казахстані, Узбекистані та Туркменістані.

“Численні авторитарні уряди... пригнічують критику на новинних сайтах, в блогах і соціальних мережах”, - заявив член правління “Репортерів без кордонів” Матіас Шпількамп (Matthias Spielkamp).

За його словами, в рамках акції відкривається доступ до сайтів, заблокованих “цілеспрямованою цензурою” в “деяких з найбільш суворо контрольованих країн”.

Щоб зробити заборонені сайти доступними для користувачів, правозахисники розмістили їх дзеркала, використовуючи "хмарний" сервіс таких великих провайдерів, як Amazon, Google і Microsoft.

Тепер, щоб перекрити доступ до цих сайтів, доведеться заблокувати весь “хмарний” сервіс. “Все ж малоймовірно, що уряди підуть так далеко”, - зазначають в організації, пояснюючи, що блокування "хмари" спричинить за собою закриття доступу до тисяч сайтів інших власників. А це, наголошують правозахисники, потягне за собою “надзвичайні економічні та політичні наслідки”.

Повний перелік, доступ до яких відкрили “Репортери”, представлений на сайті німецького відділення організації.

Liked the article?
Help us be even more cool!