ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" у рамках боротьби з цензурою створюють дзеркальні сайті ЗМІ

06.09.2012, 01:50

“Репортери без кордонів” (RSF) оголосили про намір створити світову мережу «дзеркал» сайтів ЗМІ та інформагентств, які стали об’єктом  кібератак та блокування урядами.

Привертаючи увагу до актів цензури та надаючи постраждалим медіа правову підтримку,  «Репортери без кордонів» вирішили тепер допомагати також і у технічному аспекті.

Першими були «віддзеркалені» сайти  чеченського часопису «Дош»  та шрі-ланкійської онлайн-газети Lanka-e News.

Нова інтернет-адреса, на відміну від попередньої, містить приставку rsf, mirror (англ. «дзеркало»), чи іншу, у якій підкреслюється, що це – «антицензурна» копія сайту. Наприклад, читати точну копію заблокованого чеченського часопису «Дош», оригінальна адреса якого http://doshdu.fr/, тепер можна, зокрема, на http://dosh.rsf.org/.

Точні копії вже були створені для: еритрейського радіо Radio Erena (дзеркало 1), La Voix de Djibouti (дзеркало 1, дзеркало 2), блокованого у Туркменістані та Узбекистані сайту інформагентства «Фергана» (дзеркало 1, дзеркало 2), шрі-ланкського Lanka News Web (дзеркало 1, дзеркало 2), чеченському «Дош» створили досить багато копій у різних доменних зонах (дзеркало 1, дзеркало 2, дзеркало 3, дзеркало 4, дзеркало 5, дзеркало 6, дзеркало 7), як і для шрі-ланкської Lanka-e-News (дзеркало 1, дзеркало 2, дзеркало 3, дзеркало 4, дзеркало 5, дзеркало 6).

В організації зазначають, що всі дзеркальні сайти будуть регулярно автоматично оновлюватися.

MediaSapiens

Liked the article?
Help us be even more cool!