ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Репортери без кордонів" додали до ворогів свободи слова 35 новачків

02.11.2016, 11:32

Міжнародна організація “Репортери без кордонів” до Міжнародного дня припинення безкарності за злочини проти журналістів, який відзначається 2 листопада, оприлюднила новий список найбільших ворогів свободи преси у світі, повідомляє DW.

До оновленого списку увійшли 35 глав держав та урядів, екстремістські та злочинні угруповання, а також спецслужби. На думку організації, саме вони уособлюють у особливо наглядній формі грубе придушення свободи преси цензурою, свавільними арештами, тортурами та вбивствами.

Серед новачків рейтингу - президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, президент Єгипту Абдель Фаттах ас-Сісі та лідер хунти Таїланду Прают Чан-Оча. Також до цьогорічного рейтингу потрапили президент Бурунді П'єр Нкурунзіза, король Саудівської Аравії Салман ібн Абдул-Азіз Аль Сауд та президент Венесуели Ніколас Мадуро, а також повстанці-хусити в Ємені, терористичне угруповання “Ісламська держава” та члени банди “Ансарулла Бангла” у Бангладеш.

“Багато нових імен серед ворогів свободи преси свідчать про те, що автократи та екстремісти будь-якого калібру досі можуть безкарно придушувати свободу слова. Деякі правителі десятиліттями переслідують, піддають тортурам або вбивають критичних журналістів". На думку представника організації, ООН слід нарешті запровадити посаду спеціального уповноваженого із захисту журналістів”, - заявив речник “Репортерів без кордонів” Міхаел Редіске.

Крім того, значаться у списку і багато “завсідників”, які присутні у ньому протягом багатьох років. Серед них, зокрема, президент Росії Володимир Путін, президент Сирії Башар Асад, лідер Куби Рауль Кастро, президент Еритреї Ісайяс Афеворкі, президент Судану Омар аль-Башир, глава Китаю Сі Цзиньпін, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин.

В організації "Репортери без кордонів" зазначають, що не прагнуть перелічити у своєму списку "ворогів преси" усіх, хто своїми діями шкодить діяльності журналістів. У цьому списку викриваються найбільш показові у багатьох країнах приклади безкарних систематичних дій, спрямованих проти медіа. Востаннє організація оновлювала власний список "ворогів преси" до Міжнародного дня свободи преси у травні 2013 року.

Фото - Рейтерс

Liked the article?
Help us be even more cool!