ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Репортер CNN зізнався, що отримував "смертельні погрози" від прибічників Трампа

29.12.2020, 10:25
Фото – REUTERS
Фото – REUTERS

На тлі численних нападок Дональда Трампа на ЗМІ почастішали погрози на адресу журналістів з боку прихильників чинного президента США.

Таку думку висловив кореспондент CNN у Білому домі Джим Акоста, повідомляє Укрінформ.

“Я не єдиний репортер, який висвітлював події в Білому домі за цієї адміністрації та отримував смертельні погрози”, – зізнався Акоста в інтерв'ю.

Він зазначив, що чотири роки президентства Трампа були нескінченною кампанією нападок на пресу, а відносини між ЗМІ та Білим домом були суперечливими від самого початку. Це призвело до недовіри та посилення фізичних і словесних погроз на адресу журналістів.

За словами Акости, цьому неабияк сприяли висловлювання Трампа, який називав ЗМІ, що критикують його дії, “фейковими новинами” та “ворогами народу”.

У зв’язку з цим журналіст підкреслив, що політичні репортери в США, надто ті, які висвітлюють події в Білому домі, часом змушені наймати охоронців, щоб мати змогу виконувати свою роботу.

Нагадаємо, у січні 2017 року Трамп у грубій формі не дозволив Акості поставити запитання під час пресконференції, що відбулася після оприлюднення CNN історії про таємну зустріч його адвоката Коена з представниками влади РФ. Трамп тоді заявив: “Ваші новини фейкові”.

Далі війна, оголошена Трампом CNN та іншим ліберальним ЗМІ, лише загострювалася. Після однієї з пресконференцій у 2018 році було скасовано акредитацію Акости в Білому домі, але згодом її відновили за рішенням суду. Телеканал назвав цей вчинок команди президента “безпрецедентним” і заявив, що це ставить під загрозу захист журналістів відповідно до Першої поправки Конституції США.

Liked the article?
Help us be even more cool!