ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Ректора Острозької академії звинуватили у тиску на студентку-журнралістку через запит

30.10.2019, 12:00
Фото - фейсбук Ігоря Пасічника/Четверта влада
Фото - фейсбук Ігоря Пасічника/Четверта влада

11 жовтня журналістка острозького видання Ostroh.Info, яка водночас є студенткою Острозької академії, надіслала офіційний інформаційний запит до Острозької академії. Замість відповіді ректор зібрав студентів, аби розкритикувати вчинок їхньої одногрупниці, повідомляє “Четверта влада”.

У запиті журналістка запитувала про вартість встановлених на кампусі скульптур. Спочатку її викликав декан гуманітарного факультету Максим Карповець і назвав подання запиту “неправильним вчинком” та “порушенням субординації, яка має бути в університеті”.  

Ректор Ігор Пасічник під час зустрічі зі студентами сказав, що його “до глибини душі образила така поведінка дівчини”. Він вважає, що студентам Острозької академії не слід надсилати інформаційні запити до свого університету, бо це суперечить неписаним правилам етики.

“Якби це сталося в іншому виші, той, хто подав цей запит, вже би ластівочкою вилетів звідти, гарантую, – сказав Пасічник і порадив “переводитися до іншого вишу усім, кому щось не подобається в Острозькій академії”.

Пасічник вважає, що інформаційні запити має отримувати від “чужих журналістів”, а від “своїх студентів – хороші, дружні, моральні стосунки”. 

Звернувшись до студентів, він сказав: “Якщо вас щось цікавить, то підходьте до мене і питайте. Але якщо ви до мене не звертались по даному питанню особисто і робите запит, то якби це була моя дитина, я б її просто відлупцював”.

Редакція видання намагалася сконтактувати з ректором академії Ігорем Пасічником, але у приймальні ректора академії сказали, що він зайнятий, на конференції, тож навряд чи зможе прокоментувати. Хоча пообіцяли передати їхнє запитання.

Водночас у коментарі Українській правді ректор зазначив, що не порушив жодних законів та відповів на запит. 

“Я відповів на запит студентки, але у нас є неписане правило: спочатку будь-які запитання лише мені, – йдеться у відповіді Ігоря Пасічника. – Якщо ви можете запитати особисто – запитайте, а не відволікайте людину запитами. Чому ви не пишете запити тим, хто вирубає ліси, а тренуєтесь на ректорі власної академії? Я зібрав студентів, щоб нагадати про це”.

В коментарі регіональній представниці ІМІ студенткою, яка подала запит і погодилася назвати її ім’я - Оксана Кривіцька, сказала, що під час зборів, де ректор розкритикував її, почувала себе пригнічено. 

“Мені було неприємно чути все це, – розповіла Оксана Кривіцька. – Мені не хотілося, щоб все це вилилося у таку ситуацію. Мені треба було знати вартість скульптур для мого матеріалу і це все”.

Також вона розповіла, що пізніше пішла до ректорату за відповіддю на запит. “Там ректор мені запропонував свою допомогу в організації стажування в УКУ, – сказала Оксана Кривіцька. –  Я спитала його, чи він хоче мене вигнати, він відповів, що просто пропонує мені там стажування і у разі чого звертатися до нього”.

Liked the article?
Help us be even more cool!