ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Регулятор ЄС оштрафував Meta на €1,2 мільярда

22.05.2023, 14:41
Фото – forbes.com
Фото – forbes.com

Ірландська комісія із захисту даних (DPC) оштрафувала материнську компанію Facebook – Meta на 1,2 мільярда євро за порушення, пов’язані з переданням персональних даних з Євросоюзу до США, пише Укрінформ із посиланням на RTE.

Це найбільший в історії ЄС штраф за порушення конфіденційності, який перевищує попередній рекордний штраф у 746 мільйонів євро, накладений на Amazon у 2021 році.

У межах цього рішення Meta наказали призупинити передання даних з ЄС до США.

Також регулятор дав компанії пів року, щоб припинити незаконне оброблення, включно зі зберіганням, у США персональних даних європейських користувачів, переданих з порушенням Загального регламенту захисту даних (GDPR).

У Meta вже заявили, що оскаржать це рішення.

У своєму початковому рішенні DPC не рекомендував накладати штраф, але деякі з його колег європейських регуляторів не погодилися, і зрештою Європейська рада із захисту даних (EDPB) наказала накласти штраф на Meta.

Як повідомляв ІМІ, компанія Meta заявила, що викрила постачальників шкідливого програмного забезпечення, які використовують інтерес громадськості до ChatGPT, щоб спонукати користувачів до завантаження шкідливих програм і розширень для браузерів.

Liked the article?
Help us be even more cool!