ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Регіонал" подав в суд на "Газету по-українськи"

14.09.2012, 11:58

Кандидат в депутати від Партії регіонів Олексій Лелюк подав позов проти полтавської редакції «Газети по-українськи» за публікацію інтерв’ю з представником Комітету виборців України Віталієм Токовим, в якому той розповів, що Лелюк нібито роздавав своїм виборцям цукерки і борошно з Держрезерву України, повідомляє “Вибори та ЗМІ”.


В редакції «Газети по-українськи» коментувати ситуацію і надати копію позовної заяви відмовилися.


Також “Вибори та ЗМІ” надіслали офіційний запит кандидату в депутати з проханням надіслати текст позову, проте відповіді ще не отримали.


«Кандидат має позитиватися і до газети, і до поширювача інформації, тобто людини, яка дала інтерв’ю. В подібних випадках саме вона, а не засіб масової інформації, несе всю відповідальність і має, приміром, відшкодовувати моральні збитки, якщо того вимагає позивач і якщо суд таку вимогу вдовольнить. Від ЗМІ можна вимагати лиш опублікування за його рахунок спростування або надання друкованої площі кандидату для відповіді на звинувачення, що пролунали на його адресу», –  прокоментувала ситуацію Тетяна Котюжинська, юрист Спілки журналістів України.

Liked the article?
Help us be even more cool!