ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Редрада НСТУ закликала Наглядову раду бути об’єктивною і вимогливою в оцінці діяльності керівництва мовника

07.11.2017, 16:00

Редакційна рада ПАТ “Національна суспільна телерадіокомпанія України” провела 7 листопада перше засідання, на якому обрала голову, двох заступників та секретаря. Члени редакційної ради також ухвалили звернення до Акціонера, Наглядової ради, Правління і творчих колективів НСТУ, повідомляє “Суспільне мовлення”.

Так, головою редакційної ради НСТУ стала Ольга Вакало, Запорізька філія (7 голосів), секретарем – головний редактор творчого об’єднання “Новий сезон” “Українського радіо” Юлія Шелудько.

Заступниками голови редакційної ради НСТУ обрали заступника завідувача редакції ТВО “Студія експеримент” філії ПАТ “НСТУ” “Закарпатська регіональна дирекція” Мирослава Поляковського та головного редактора ТВО телепрограм філії ПАТ “НСТУ” “Тернопільська регіональна дирекція” Ігоря Бенцала.

У своєму зверненні члени редради закликали Наглядову раду ПАТ “НСТУ” бути об’єктивною, вимогливою і неупередженою в оцінці діяльності керівництва телерадіокомпанії, а членів правління як посадових осіб компанії не втручатися в редакційну та професійну діяльність творчих колективів НСТУ, прискорити розробку і обговорення з громадянським суспільством програмних концепцій усіх медіаплатформ НСТУ, а також концепції регіонального суспільного мовлення України.

У зверненні також йдеться про те, що члени редради зобов’язуються з особливою увагою контролювати і відстоювати дотримання прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури, втручання у редакційну та професійну діяльність творчих колективів НСТУ. Вони закликали всі творчі колективи НСТУ активно і оперативно долучитись до обговорення проекту редакційного статуту і неухильно дотримуватися його норм і положень.

Видання нагадує, що, згідно з Статутом НСТУ, на редакційну раду покладається: розроблення та подання на затвердження наглядовій раді редакційного статуту Телерадіокомпанії; контроль за дотриманням телерадіожурналістами редакційного статуту; контроль за дотриманням прав телерадіожурналістів, вимог щодо заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність Телерадіокомпанії. Також внесення на розгляд наглядової ради питання про відсторонення посадових осіб від управління телерадіокомпанією або її окремими підрозділами осіб, які порушували редакційний статут та/або вимоги законодавства щодо прав телерадіожурналістів, заборони цензури і втручання у редакційну та професійну діяльність телерадіокомпанії, про призначення службового розслідування і звільнення цих осіб відповідно до закону та цього Статуту в разі підтвердження наявності зазначених порушень.

Liked the article?
Help us be even more cool!